De beste keepers op Sorare: Kwaliteit, op een premie

Het is echt belangrijk om een goede keeper in je team te hebben. Het verschil tussen een beloningskaart, of er net naast zitten.

Op alle fantasie voetbal platforms kunnen keepers je puntentotaal maken of breken, en dit geldt ook voor Sorare. Normaal gesproken zijn er minder keeperskaarten beschikbaar dan veldposities, omdat er maar één keeper kan zijn die een wedstrijd speelt.

De meeste voetbalclubs hebben eigenlijk maar 3 keepers tegelijk, maar het komt zelden voor dat de nummer 2 of 3 keeper minuten krijgt, behalve in incidentele bekerwedstrijden. Dit betekent dat het aantal keepers al vrij laag is, maar als je de keepers die geen minuten krijgen uitsluit, wordt het aantal nog kleiner.

Zoals je weet van het lezen van onze beginners gids, Sorare mint 111 spelers elk seizoen, maar er zullen natuurlijk veel meer verdedigers, middenvelders en voorwaartsen zijn om uit te kiezen.

Sorare Doelman Markt

Een snelle blik op de secundaire markt laat zien dat er twee keer zoveel voorwaartsen te koop zijn, drie keer zoveel verdedigers en zelfs meer middenvelders dan keepers!

Dit is waar het nog interessanter wordt. Niet elke keeper is het kopen waard, omdat veel van deze keepers reserve-keepers zijn, wat een zinloze aanvulling is. Dit is waarom kwaliteitskeepers een hoge prijs hebben.

Dit is de belangrijkste reden voor dit bericht van vandaag, om u te informeren over keepers en het bespreken van enkele van de betere op het platform.

Ben je nog niet begonnen met spelen?

Nieuwe Sorare-spelers ontvangen een gratis verwijzingsbeloning als ze 5 kaarten kopen op de primaire markt. Dit is een extra gratis kaart, die je mag houden… of verkopen!


Klik hier om te lezen over de inschrijvingsaanbieding

Waarom zijn keepers belangrijk?

Elke positie is belangrijk op Sorare. Je hebt een keeper, verdediger, middenvelder en een spits nodig. Je hebt ook nog het Extra slot om te vullen, waardoor je een team krijgt dat uit 5 kaarten bestaat.

Als je met de beste spelers mee wilt doen voor de Top Beloningen, heb je een kwaliteitskeeper nodig. Dit zal u helpen om alleen al van die positie een solide 50 punten mee naar huis te nemen, en kan het verschil zijn tussen in het geld eindigen, of nipt missen.

Je hebt de mogelijkheid om een gewone kaart te gebruiken, wat een tactiek is die velen gebruiken omdat ze zich geen topkeepers kunnen veroorloven. Het is echter moeilijk om de grote prijzen te winnen met een Gemeenschappelijke Doelman kaart, omdat ze met een strafpunt komen.

Daarom is er veel vraag naar keepers, en daarom zijn ze duurder. Niemand wil zijn troeven echt verkopen, dus is er veel geld nodig om een manager op andere gedachten te brengen.

Laten we eens kijken naar drie keepers die ik heb aangemerkt als solide houders voor Sorare. Het zijn geen totaal verborgen pareltjes, maar wees gerust dat ik niet iedereen zal aanraden om Manuel Neuer, Alisson & Courtois te kopen! Er zal wat afwisseling zijn.

3 keepers die goed zijn op Sorare

Maarten Vandevoordt

Ik ben een beetje bevooroordeeld, want Vandevoordt is een van mijn favoriete keepers. Met zijn 19 jaar is hij een doelman die de potentie heeft om je galerij nog jaren te domineren. Hij heeft letterlijk 15 jaar nut, wat fantastisch is.

Maarten Vandevoordt Sorare

Hij is duidelijk een populaire keuze als keeper, en hij is voor veel managers de eerste keuze in Football Manager. Aan de oppervlakte lijkt hij een dure aankoop voor £1.600, maar je moet wel rekening houden met het nut op lange termijn dat deze kaart bezit.

Momenteel speelt hij voor KRC Genk in de Jupiler Pro League, wat de perfecte plaats is voor zijn ontwikkeling. Genk weet dat ze een wonderkind in huis hebben, dus hij begint zijn kans te krijgen om zich te ontwikkelen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Vandevoordt zijn hele carrière bij Genk blijft, dus het is ook interessant om te zien wat zijn toekomst zal zijn.

Hier zijn zijn statistieken over Sorare van vorig seizoen:

 • Hoogste score van 85 punten
 • Gemiddelde score van 52 punten, over zijn vorige 40 wedstrijden.
 • 15 Verschijningen in 2020/21, 22 doelpunten tegen en 2 clean sheets.
 • Hij werd de jongste keeper in de geschiedenis van de Champions League.

Justin Bijlow

Vervolgens richten we onze aandacht op de Eredivisie, meer bepaald Feyenoord Rotterdam. Ze hebben een doelman die je kunt vertrouwen om in je elftal op te nemen, en hij lijkt alleen maar beter te worden.

De 23-jarige heeft nog genoeg bruikbaarheid, met minstens 10 jaar voordat hij zijn pensioen overweegt. Natuurlijk moet je rekening houden met het feit dat hij naar elders kan overstappen, maar doorgaans maken kwaliteitsspelers alleen grote stappen!

Justin Bijlow Sorare

Hij gaat je rond de £800 kosten, dus nogmaals, hij is geen goedkope keuze. Als u echter op zoek bent naar een koopje, werk ik aan een budget-horizonteam, of u kunt deze low budget-strategie-post bekijken.

Hier is Justins 2020/21 Seizoen Breakdown:

 • 40 Verschijningen in de Eredivisie, 51 tegengehouden en 11 keer een clean sheet. (De Eredivisie is een van de meest scorende competities in het voetbal, dus je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over het feit dat hij doelpunten lijkt te laten liggen).
 • Hoogste Sorare score van 82.
 • Gemiddelde score van 53, over zijn vorige 40 wedstrijden.

Gianluigi Donnarumma

Ik kon deze keeper niet laten liggen. Hij heeft het seizoen van zijn leven gehad. Nadat hij Italië had geholpen om het Euro 2020-toernooi op strafschoppen te winnen, heeft Donnarumma vervolgens een massale transfer naar Paris St Germain gemaakt. Hij is zo’n grote aanwezigheid tussen de palen en bij PSG, ik denk dat hij zijn Sorare scores alleen maar kan verbeteren.

Hoewel AC Milan een goed Italiaans team is, zijn ze niet meer zo competitief als ze ooit waren, wat nadelig is voor zijn Sorare scores. Bij PSG, zie ik hem alleen maar domineren.

Gianluigi Donnarumma Sorare

Sorare managers zijn zich ook bewust van Gianluigi’s potentieel bij zijn nieuwe club, en je zult rond de 3 Ethereum moeten sparen om de shot-stopper te kopen. Dat is ongeveer £5,000. Dat kan ik me zelf niet veroorloven.

Hier is Donnarumma’s 2020/21 Campagne in cijfers:

 • Hoogste Sorare score van 82. Hij heeft ook veel hoge 70’s scores die als getuigenis dienen voor zijn potentiële toekomstige scoring.
 • Gemiddeld 52 punten, over de laatste 40 wedstrijden.
 • Speelde 37 wedstrijden in de Serie A, met 38 tegendoelpunten en 14 clean sheets.
 • Won Euro 2020 met Italië en maakte zijn overstap naar Paris St Germain.

Hij is waarschijnlijk een van de betere vrije aankopen die een club had kunnen doen, en zijn waarde ligt naar verluidt rond de 60 miljoen pond. De enige persoon die niet blij zal zijn met deze transfer? Keylor Navas.

Hij had boven verwachting gepresteerd voor PSG, op vele momenten redde hij hen cruciale punten, hoewel het niet genoeg bleek te zijn, want Lille werd gekroond tot kampioen.

Navas zal het niet leuk vinden om op de bank te zitten, zoals we bij Real Madrid zagen toen Courtois van Chelsea kwam. Hij steunt zichzelf, en hij deed de zet toen om speeltijd te krijgen.

Er zijn twee opties, of PSG laat zijn keepers rouleren, of ze maken er een hun nummer 1 keeper en handelen de andere af.

Als ze rouleren, kan dat een auto-ramp betekenen voor zijn Sorare-prijs, aangezien managers verwachten dat hij 30+ wedstrijden per seizoen zal spelen. Hij kan geen £5,000 opbrengen op het platform en de bank opwarmen met een ‘DNP’.

Welke S05 doelmannen moet je mijden

Er is niet een specifieke speler die ik in gedachten heb, als ik dit gedeelte schrijf. In plaats daarvan is het een gids van wat je in het algemeen moet vermijden.

Hoewel Sorare een collectible NFT platform is, denk ik dat het voor 99% gedreven wordt door de Fantasy Sports Tournaments. Dit zal het heel moeilijk maken om je spelers te verkopen, wanneer ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Hun vraag zal afnemen, en je zou kunnen overblijven met een niet-utiliteitskaart.

Dit maakt me vanaf de eerste dag wat strategischer, daarom kijk ik graag naar jonge keepers. Aan de andere kant zijn jonge keepers nog in ontwikkeling en zul je pas op latere leeftijd het beste van hen zien.

Als je geen voorkeur hebt voor de leeftijd van de doelman, is het zeker de moeite waard om er over na te denken. Ik ken veel mensen die prijzen hebben gewonnen met een 33-jarige keeper, maar tegelijkertijd vraag ik me altijd af hoe, of ze ooit in staat zullen zijn om die keeper te verkopen.

Als je met een budget werkt, zou ik zeker spelers voor de toekomst vermijden, die nu geen speeltijd krijgen. Je moet ‘DNP’-spelers vermijden, want ze zullen je op dit moment op geen enkele manier helpen.

Ik zou ook keepers vermijden die niet eerste keus zijn voor hun clubs, tenzij je een beetje Intel hebt dat ze een transfer zullen maken.

Conclusie

Dat is het einde van onze zoektocht naar de beste keepers op Sorare. Ik weet dat deze spelers niet goedkoop zijn, ik kan ze nog niet eens aan mijn team toevoegen!

Ik zal meer posten maken voor meer budgetten, want ik weet dat we allemaal graag de elite spelers zouden kopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In volgende reeksen zal ik de competitie uitsplitsen en mijn favoriete keuzes vermelden. Maar het transfervenster is open, dus ik moet wachten tot dat sluit, zodat ik mijn keuzes kan vastleggen!

Leave a Comment